Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:

Fågelskådning

Fågelupplevelser i Uppvidinge kommun

Uppvidinge fågelklubb har tre utkiksplatser med möjligheter till naturnära upplevelser. På platserna finns informationstavlor med ytterligare information om de fågelarter som är möjliga att se och höra. Fågelklubben har i samverkan med Uppvidinge kommun, Länsstyrelsen i Kronobergs län (Naturvårdsverket) och Skogsstyrelsen förbättrat tillgängligheten och informationen vid utkiksplatserna.

Lilla Sjö vid Flybo


Vägbeskrivning: Väg 23/37 cirka en mil väster om Åseda avtagsväg mot Tvinnesheda i Flybo. 200 meter in på avtagsvägen finns en parkeringsficka och en informationstavla. Följ stigen genom hagen cirka 200 meter till utkikstorn.

Tornet och platsen är inte anpassade till rörelsehindrade. I hagen kan finnas betande ungdjur.

Hemsjön/Varsjön


Vägbeskrivning: Väg mellan Nottebäck och Labbemåla, cirka 2 kilometer väster om Labbemåla avtagsväg (gamla järnvägsbanken) söderut mot Hökhult. Efter cirka 2,5 kilometer finns parkering med informationstavla. Utkiksplattform är anpassad för rörelsehindrade. (Varning för tunga transportfordon på vägen.)

Från väg 23/37 avtagsväg skyltad Bredhälla 2 kilometer nordost om Nottebäckskrysset.

Från väg mellan Åseda och Älghult avtagsväg Labbemåla och Bredhälla 9 kilometer sydväst om Åseda.

Södresjö


Vägbeskrivning: Väg mellan Lenhovda och Älghult. Cirka 2 kilometer väster om Älghult avtagsväg till Vidingegården. Kör förbi Vidingegården cirka 500 meter. Parkeringsficka med informationstavla. Följ stigen genom hagen cirka 300 meter till utkikstorn. Tornet och platsen är inte anpassad för rörelsehindrade. I hagen kan finnas betande ungdjur.
Sidan senast uppdaterad: 2018-01-15
Maximera
Minimera
Kontakt

Avdelningschef
Per Gjörloff
Telefon 0474-470 33
per.gjorloff@uppvidinge.se

Uppvidinge fågelklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge