Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:

Alkoholtillstånd

För att få servera spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker krävs tillstånd. Särskilda bestämmelser gäller för detaljhandel och servering av folköl.

När behöver jag serveringstillstånd?

Du behöver tillstånd oavsett om det gäller ett tillfälligt evenemang som exempelvis en festival eller om du planerar att driva en restaurang där du vill servera alkohol.

Från och med 1 januari 2011 gäller en ny alkohollag som bland annat innebär att den som söker serveringstillstånd ska avlägga ett kunskapsprov för att visa att han eller hon har tillräcklig kunskap om alkohollagen. Reglerna gäller för samtliga sökande av stadigvarande och tillfälliga serveringstillstånd till allmänheten och slutna sällskap samt serveringstillstånden provsmakning, kryddning och catering. Provet är webbaserat och genomförs hos kommunen.

Från och med den 1 mars 2014 finns en gemensam organisation för handläggning av serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen. Denna organisation är gemensam för kommunerna Växjö, Tingsryd och Uppvidinge. Organisationen, kallad tillståndsenheten, är placerad i Växjö. Utöver hanteringen av serveringstillstånd har den gemensamma organisationen hand om anmälningar om servering eller försäljning av folköl och tillsyn.

Du som vill söka ett serveringstillstånd inom Uppvidinge kommun ska dock även i fortsättningen skicka din ansökan till Uppvidinge kommun. Även du som vill anmäla försäljning eller servering av folköl inom kommunen ska skicka din anmälan till Uppvidinge kommun. Det går också bra att skicka in ansökan via E-post.

Om du vill komma i kontakt med en alkoholuhandläggare kan du kontakta någon i den gemensamma organisationen antingen genom att ringa till växeln i Uppvidinge kommun eller till växeln i Växjö kommun som kan koppla dig rätt.

Boka ett möte

För att vara säker på att en alkoholhandläggare är tillgänglig vill vi att du först kontaktar oss och bokar en tid.


Sidan senast uppdaterad: 2018-02-14
Maximera
Minimera
Kontakt

Alkoholhandläggare
Telefon: 0474-470 00 eller 0470-41 000
socialkontoret@uppvidinge.se

Blanketterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alkohollagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avgifter för serveringstillstånd och tillsynPDF

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge