Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:

Budget- och skuldrådgivning

Att leva med skulder och känna att man aldrig kommer att kunna betala sina skulder kan vara oerhört påfrestande för en familj eller enskild person. Hos kommunens budget- och skuldrådgivare kan ni få hjälp med budgetrådgivning, skuldrådgivning och skuldsanering. Ni kan få hjälp med att göra en personlig budget utifrån era inkomster och utgifter. En budget hjälper er att få en överblick över er ekonomi och kan bli ett viktigt verktyg för att förändra er ekonomiska situation.

Målet med skuldrådgivning är att få fram en frivillig uppgörelse mellan gäldenär och borgenär. Kommunens budget- och skuldrådgivare kan hjälpa er i kontakten med borgenärer, där kontakten kan resultera i nedskrivning av skulderna och en realistisk betalningsplan.   

Kan ni inte betala era skulder kanske ni kan få en skuldsanering. En skuldsanering innebär att en person under vissa förutsättningar kan befrias från skyldigheten att betala sina skulder helt eller delvis. Ni kan få information, hjälp och stöttning vid en ansökan om skuldsanering. Finns även möjlighet att få stöd under hela skuldsaneringsprocessen. 

All rådgivning är kostnadsfri och hanteras under sekretess.

Se Konsumentverkets film - Hur mår din ekonomi?

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-16
Maximera
Minimera
Kontakt

Budget- och skuldrådgivare
Leena Bergkvist
Telefon 0474-470 53

Budgetkalkylen
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Koll på pengarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Råd för skuldsattalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skuldsaneringslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge