Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:

Vad kostar det?

Kommunfullmäktige fastställer de taxor och avgifter som gäller inom vård- och omsorg. Avgiften grundar sig på din inkomst och hur mycket hjälp du får. En beräkning görs av hur just din avgift blir. Läs mer om hur beräkningen går till i broschyren om Taxor och avgifter, densamma finns till höger.
 
När avgiften beräknas tas hänsyn till dina personliga behov genom så kallat minimibelopp. Minimibeloppet ska täcka kostnader för livsmedel, kläder och skor, fritid, hygien och förbrukningsvaror, dagstidningar, telefon, TV-avgift, möbler och husgeråd, hemförsäkring och hushållsel, resor, tandvård, öppen hälso- och sjukvård samt läkemedel.

Högkostnadsskydd finns vilket innebär ett högsta belopp som får tas ut för service och omvårdnad, telefonservice, trygghetslarm och kommunal hälso- och sjukvård i ordinärt boende. I särskilt boende och korttidsboende gäller också högkostnadsskydd för service och omvårdnad. Beloppet är knutet till prisbasbeloppet.

Det finns möjlighet för dig att betala din faktura avseende vård och omsorg via autogiro, ansökningsblankett finns länkad till höger. Om du har frågor om avgifter kan du kontakta avgiftshandläggare. Namn och telefonnummer till just den handläggare som ansvarar för ditt område finner du under länken avgiftshandläggare.

Det finns även möjlighet att få din faktura som e-faktura. För mer information kan du kontakta ekonomiavdelningen. Kontaktuppgifter finner du till höger.

Sidan senast uppdaterad: 2018-10-02
Kontakt

Avgiftshandläggare  

Telefontid vardagar kl 8.00-12.00

Lenhovda, Älghult, Alstermo och Norrhult/Klavreström
Anita Bergersäter
Telefon 0474-473 94
anita.bergersater@uppvidinge.se

Åseda
Sara Lundvall /Linda Blomqvist
Telefon 0474-473 01
sara.lundvall@uppvidinge.se

 

Ekonomiavdelningen
Therese Petersson 0474-470 12
therese.petersson@uppvidinge.se

 

Avgifter för vård och omsorgPDF

Taxor o avgifter om personer med funktionsnedsättningPDF

Ekonomisk redogörelse Excel

AutogiroblankettPDF

Information om fakturoröppnas i nytt fönster

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge