Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:

Sommarföretagare

Vi vet att det i Uppvidinge finns gott om driftiga ungdomar med goda idéer. Därför erbjuder nu kommunen tillsammans med Nyföretagarcentrum dig i gymnasieålder möjligheten att bli sommarföretagare med ett startkapital och rådgivare under tiden.

Testa din idé, lär dig mer om företagande, lär känna människor som kan behöva veta att du finns och tjäna egna pengar under tiden.

Som sommarentreprenör jobbar du som en egen företagare med något du väljer själv; tillverka något att sälja, gräsklippning, datahjälp, musiklektioner eller annat. Hela sommaren eller valda veckor bestämmer du själv. Från Uppvidinge kommun får du ett startkapital på 2 000 kr, det och allt du sedan tjänar under sommaren behåller du.

Under våren erbjuder vi en kurs där vi går igenom det du behöver veta för att driva företag, nu eller i framtiden. Vi träffas ett par timmar vid sex tillfällen under våren och jobbar igenom vad som är bra att tänka på när du driver eget. Under tiden hinner du också fundera ut vad du vill göra och skriva din affärsplan som du sedan arbetar efter. Du som går kursen får en bonus på 1 000 kr till ditt startkapital och har alltså totalt 3 000 i kassan för att komma igång.

Tycker du att det låter lockande?
Skriv och berätta med egna ord vad du vill göra och varför just du ska bli en av kommunens unga sommarföretagare. Din ansökan ska tillsammans med din idé finnas hos Lena Gustafsson på Nyföretagarcentrum Uppvidinge senast 30 april.

Även du som vill ansöka om kommunal feriepraktik kan söka. Vi samordnar antagningarna och skulle du inte komma med i antagningen som sommarentreprenör står du kvar som sökande till feriepraktiken.

Vill du veta mer?

Kontakta Lena Gustafsson på Nyföretagarcentrum Uppvidinge telefon 073-344 80 75

e-post uppvidinge@nyforetagarcentrum.se

eller

Jimmi Olsson, näringslivsutvecklare, Uppvidinge kommun
telefon 0474-470 67

e-post jimmi.olsson@uppvidinge.seSidan senast uppdaterad: 2016-01-07

Kontakt


Näringslivsutvecklare

Jimmi Olsson
Telefon 0474-470 67
jimmi.olsson@uppvidinge.se

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge