Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:

Familjerna berättar

Hur är det egentligen att flytta till Uppvidinge kommun? Här får du några familjers svar på den frågan och deras berättelser om hur de tycker att det är att bo här.

Claes och Ulrika flyttade med dottern My till Älghult

​Claes, Ulrika och deras dotter My bor i ett hyresrättshus i Älghult, men så har det inte alltid varit. Claes är uppvuxen i Nybro medan Ulrika är uppvuxen i Ljungbyholm, Kalmar. De träffades 2009 och flyttade då ihop i en lägenhet i centrala Nybro.  Claes jobbade redan då på Råsmarks El i Alstermo och Ulrika var mammaledig. När det blev aktuellt för Claes att bli delägare i Råsmarks El kom tankarna om flytt till hus och närmre till jobbet. Innan hade de 4,5 mil enkel resa till jobbet men i och med flytten till Älghult blev det bara nio kilometer. Ulrika är nu sjukskriven men jobbar annars på Amo Kabel i Alstermo och My går på förskola några hundra meter från huset.

Johan och Erika flyttade till Åseda med barnen

Johan och Erika Johansson med barnen Alice, Alfred och Astrid bodde från första början i Fagerhult på en hästgård med skogen runt knuten. Men när både jobben, skolan och fritidsaktiviteterna låg i Åseda och Norrhult bestämde de sig för att flytta. Tanken var att hitta en hästgård strax utanför, men efter ett års letande utan framgång fann de istället ett hus mitt i Åseda sommaren 2014.

Per och Gunilla flyttade från Göteborg till Åseda

Per Johansson är uppvuxen i Åseda men ville prova något nytt och tog flyttlasset till Göteborgs mittpunkt. Utan att veta vad som skulle hända hamnade han tillsammans med Gunilla i Åseda 12 år senare. Gunilla är från början uppvuxen i en by utanför Östersund, men så småningom flyttade hon till Göteborg. Tack vare gemensamma vänner i Göteborg fann de varandra och bor nu i sitt hus i Åseda med skogen bakom knuten.

Saifon Ersrud flyttade till Åseda med familjen

Saifon Ersrud bor tillsammans med sin man Anders och de två sönerna Virapong och Jakob i Åseda. Saifon flyttade från Thailand, där hon drev en restaurang med sin thailändska familj, till Växjö 2005 och började från noll. Men med hennes driv och engagemang står hon idag som ägare tillsammans med sin man för både Hotell Olof och thairestaurangen Kura Mae Bunmee, båda två i Åseda.

Sidan senast uppdaterad: 2015-03-19

Läs hela intervjuerna genom att klicka på bilderna:

Claes och Ulrika

Johan och Erika

Per och Gunilla

Saifon och Anders

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge