Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen

Svar på insändare om Älghultskolan

En elev på Älghultskolan har skrivit ett öppet brev till förvaltningschef Anders Käll. Brevet har publicerats som en insändare i Smålandsposten. Nu svarar förvaltningschefen på synpunkterna i insändaren.

Det öppna brevet publicerades i Smålandsposten 2015-09-30länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Anders Käll har skrivit ett svar som har skickats till Smålandsposten och som även publiceras här.

Svar på insändaren "Älghultsskolan är en jättebra skola".

"Det glädjer mig att du är nöjd med din skolstart på Älghultskolan och jag håller med dig om att det är en jättebra skola.

Jag är medveten om att allt inte har varit på plats vid skolstart när det gäller exempelvis schema och språkundervisning vilket är beklagligt. Detta är bland annat en följd av de oroligheter som fanns på skolan i våras då vi har fått göra tillfälliga lösningar, eftersom den då tillfälligt tillsatta rektorn valde att inte fortsätta sitt uppdrag. Det har även varit en del omsättning av personal vilket också i sin tur påverkar organiseringen av skolan.

Vad gäller resan till Idre så handlar det om att den har inneburit kostnader för kommunen som inte har varit budgeterade vilket jag som förvaltningschef inte kan godta. Jag måste även se till att eleverna i hela kommunen har samma förutsättningar vilket inte har varit fallet med den här resan. Det är dessutom så att resan inte är förenlig med principen om en avgiftsfri utbildning eftersom en hel del av resan har sparats ihop av elever och föräldrar.

Vi befinner oss nu i ett nytt läge. En ny rektor är på plats och tillsammans kan vi nu blicka framåt och arbeta långsiktigt för att skapa en bra utbildning som präglas av studiero och goda resultat, detta för att ni elever ska få en så bra grund som möjligt för att möta framtiden!"

Anders Käll, förvaltningschef barn- och utbildning

Sidan senast uppdaterad:2015-10-01

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge