Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Provsmakning av oljor

Med smak av Italien

Under hösten bjuder Uppvidinge bibliotek in till flera författarbesök. Senast var Sanna Töringe på besök. Hon pratade om landskapet och maten i Syditalien och bjöd på provsmakning av oljor.

I onsdags kväll hade Åseda bibliotek besök av författaren Sanna Töringe. Kvällen inleddes med provsmakning av olika olivoljor och Sanna gav många goda råd vad man ska tänka på när man köper den goda och användbara oljan.

Därefter visade hon bilder och berättade om sin första resa till Italien, ett land hon och hennes man har fortsatt att resa till i åtta år. De blev förförda av det syditalienska landskapet. Hon förklarar att ”under alla säsonger blommar någonting”, men vackrast är det på våren då magnolian blommar.

De blev euforiska när de första gången såg platsen, som har en utsikt över både Joniska och Adriatiska havet, själva huset var dock i det närmaste en ruin från början. Sedan fick vi, i form av ett bildspel, följa utvecklingen och se resultatet som blev ett funktionellt hus med en stor trädgårdsanläggning. Kvällen avslutades med boksignering och fika.

Ni som inte hade möjlighet att delta denna kväll har möjlighet att låna Sanna Töringes böcker på biblioteket.

Fler boktips hittar du på Uppvidinge biblioteks webbplatslänk till annan webbplats.

Se fler evenemang på våra bibliotek i vår evenemangskalender.

Uppvidinge bibliotek


Sidan senast uppdaterad:2015-10-20

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge