Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Jimmi Olsson

En paus mitt i högtrycket

I månadens Näringslivsspalt skriver Jimmi Olsson om att ta en paus när det är som roligast att jobba.

Uppvidinge är unikt! Vi har fler arbetstillfällen än invånare, och det är ganska unikt bland kommuner i vår storlek. I andra kommuner gäller detta ofta bara en av orterna men i Uppvidinge förekommer det i flertalet orter att det finns fler arbetstillfällen än invånare.

Samtidigt växer näringslivet och bara den senaste månaden har beslut tagits om att öppna upp nya industriområden. Företagen växer och nya företag knackar på och undrar om det finns plats för dem. Det är helt enkelt extra roligt att jobba just nu.

Men att jobba är precis vad jag inte ska göra den närmaste tiden. Från den 1 mars till den 1 oktober kommer jag vara pappaledig. Denna gång på heltid. Förra gången jag var pappaledig arbetade jag 20 procent men en av sonens första fullständiga meningar fick mig att fundera lite: ”Pappa kan du vara tyst, jag måste ringa mitt jobb!”. Så nu tänker jag koppla bort jobbet och ägna mig åt familjen ett tag.

För det är faktiskt en härlig känsla att gå hem till familjen från ett jobb jag trivs med samtidigt som jag vet att otroligt mycket kommer att ha hänt inom näringslivet när jag kommer tillbaka. Uppvidinge växer, men nu ska jag gå hem! Tack för ni tog er tid att läsa spalten!

PS: Under min pappaledighet kommer min vikarie Magnus Jonsson att sköta en del av näringslivsfrågorna i kommunen.

Jimmi Olsson
Näringslivsutvecklare

________________________

Sidan senast uppdaterad:2017-02-23

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge