Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Pappersmänniskor i olika färger håller i hand

Lär känna en nyanländ familj

Vill du lära dig om en annan kultur och dela med dig av kunskap om hur det fungerar här i Sverige? Då kan du bli familjekontakt till en nyanländ familj.

Som familjekontakt träffar du och/eller din familj en annan familj när ni har tid och lust. Utgångspunkten är att ha kul tillsammans och lära av varandra.

Första gången träffas vi alla tillsammans och tanken är att vi ska göra det varannan månad framöver. Däremellan umgås ni med er utvalda familj som vi har matchat. Matchningen kommer att baseras på era intressen, önskemål och att ni helst bor på samma ort för att enklare kunna träffas.

Låter det intressant? Boka i så fall upp kvällen den 30 mars 2017 i din kalender och kontakta Henrik Le Cleach (se kontaktuppgifter längst ner i artikeln). Beskriv kort om vilka ni är, var ni bor och vilka kontaktuppgifter ni har senast den 15 mars 2017.

Uppvidinge kommun, Etableringsavdelningen, är med i Länsstyrelsen Kronobergs integrationsprojekt tillsammans med Rotary. Projektet går ut på att förbättra integrationen med hjälp av familjekontakter, flyktingguider och att uppmuntra föreningslivet.

Projektet görs tillsammans med Åseda Rotaryklubb som är Uppvidinge kommuns samarbetspartner.

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

Med vänliga hälsningar

Integrationshandläggare
Henrik Le Cleach
henrik.le-cleach@uppvidinge.se
0732-39 48 61

Sidan senast uppdaterad:2018-01-10

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge