Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Naturvårdsbränning 2015

Bränning i Bockaskruv

Lördagen den 13 maj genomfördes en naturvårdsbränning i naturreservatet Bockaskruv mellan Alstermo och Fröseke. Brandrök från området kan kännas flera dagar efter bränningen.

I lördags genomförde Länsstyrelsen Kronoberg en naturvårdsbränning i naturreservatet Bockaskruv, som ligger mellan Alstermo och Fröseke. Bränningen omfattade cirka 20 hektar och gick som planerat. Brandröken kändes på långt håll, särskilt väster om naturreservatet och kan komma att kännas i ytterligare ett par dagar.

Nu pågår eftersläckning och området kommer att efterbevakas till vi har tre rökfria dagar.

Länsstyrelsen Kronoberg vill uppmana allmänheten att under året vara mycket försiktig om man besöker området efter bränningen, eftersom trädrötter och stammar kan ha brunnit av och då riskerar att falla ljudlöst, särskilt vid blåsigt väder.

Mer information om naturreservatet och naturvårdsbränningsprojektet Life Taiga finns på www.lifetaiga.selänk till annan webbplats.

Mer information om naturvårdsbränningar i Uppvidinge och Kronobergs län finns på Länsstyrelsen i Kronobergs webbplats.länk till annan webbplats

Sidan senast uppdaterad:2017-05-18

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge