Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Uppvidinge kommuns logotyp

Information om läget i kommunen

UPPDATERAD 22/5: Onsdagen den 24 maj har Kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde för att bland annat besluta om tillfälliga lösningar på kommunchefsposten och posten som chef för kommunledningsförvaltningen.

Onsdagen den 24 maj har Kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde. Några av de ärenden som ska beslutas om är förslag på tillförordnad kommunchef under en kort period, förslag på tillförordnad kommunchef för en längre period under hösten och förslag på tillförordnad chef för kommunledningsförvaltningen.

Kommunstyrelsen kommer även att titta på olika förslag på rekryteringsfirmor för permanenta rekryteringar.

Överenskommelsen mellan kommunen och tidigare kommunchef Linda Jonsson är också en punkt på dagordningen.

Detta har hänt
2017-05-03 beslutade kommunstyrelsen att arbetsbefria kommunchef Linda Jonsson och att inleda förhandlingar om att avsluta anställningen.

De inledande dagarna var först Anders Svensson och sedan Karin Holst tillförordnad kommunchef. Efter Kommunstyrelsens sammanträde måndagen den 15/5 meddelade Karin Holst att hon inte skulle fortsätta på uppdraget.

- Det har varit väldigt nyttigt att få insyn i hur arbetet fungerar men jag är inte rätt person för uppdraget. Det krävs en annan människa, sade Karin Holst, som nu fortsätter med sitt ordinarie jobb som chef för miljö- och byggnadsförvaltningen.

Därefter har kommunledningen jobbat med att ta fram förslag på tillfälliga lösningar på kommunchefsposten och posten som chef för kommunledningsförvaltningen.

 

Den här sidan kommer att uppdateras när det kommer ny information om läget.

 

Läs mer: 2017-05-03 Beslut om förtroendefrågan

Sidan senast uppdaterad:2017-05-22

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge