Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Naturvårdsbränning i naturreservat

Bränning i Stocksmyr-Brännan

Länsstyrelsen har genomfört en ny naturvårdsbränning i Uppvidinge - denna gång i naturreservatet Stocksmyr-Brännan i kommunens södra del.

I lördags, den 20 maj, genomfördes en naturvårdsbränning i naturreservatet Stocksmyr-Brännan i Uppvidinge kommun.

Naturvårdsbränningen, som omfattade cirka 23 hektar, genomfördes kontrollerat och säkert, enligt Länsstyrelsen i Kronoberg.

Naturvårdsbränningen pågick från 14.00 till ca 22.00 och 3 hektar som inte hanns med på lördagen ficka brännas av på söndagen mellan kl 11.00 och 14.00. Brandröken kändes på långt håll, särskilt öster om området. Brandrök kan komma att kännas i ytterligare någon vecka framöver då det ligger och pyr inne i området.

Nu pågår eftersläckning och området kommer att efterbevakas tills vi har tre rökfria dagar.

Länsstyrelsen i Kronoberg vill uppmana allmänheten att under året vara mycket försiktig om man besöker området efter bränningen, eftersom trädrötter och stammar kan ha brunnit av och då riskerar att falla ljudlöst, särskilt vid blåsigt väder.

Mer information om naturreservatet och naturvårdsbränningsprojektet Life Taiga finns på www.lifetaiga.selänk till annan webbplats.

Mer information om naturvårdsbränningar i Uppvidinge och Kronobergs län finns på Länsstyrelsen i Kronobergs webbplatslänk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad:2017-05-23

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge