Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Tre bokomslag i collage

Sommarboktips från biblioteket

Sommar, semester och massor med böcker! Här hittar ni bibliotekspersonalens bästa tips för sommarens alla underbara lässtunder.

Den röda adressboken av Sofia Lundberg
Pocketförlaget

En resa i tid och rum. Doris, 90 år, närmar sig livets slut och börjar skriva ned sina minnen kring alla namn som står i hennes adressbok. Kärlek, vänskap, livsöden i en fantastisk roman som inte fått nog med uppmärksamhet!

Midnattssolens timme av Cecilia Ekbäck
Wahlström&Widstrand

Lappland 1856. Tre män dödas brutalt i en avlägsen by. Mineralogen Magnus Stille skickas dit av justitieministern för att undersöka morden i tysthet. Magnus reser inte ensam. Som straff måste även ministerns dotter Lovisa följa med på den besvärliga resan norrut. Spännande historisk roman.

Vågspel av Ann Rosman
Bonnier

1961 förliser det brittiska krigsfartyget Hampshire. Nästan hundra år senare påträffas en övergiven segelbåt på nästan samma ställe. Vilka kopplingar har detta med varandra? Karin Adler får ett nytt fall att lösa, denna gång på Orkneyöarna.

Store bror av Lionel Shriver
Ordfront

Vad är vi beredda att göra när någon som står oss nära lider? Kan vi ens hjälpa? Modernt, träffsäkert och aktuellt om familjerelationer och överviktsproblematik.

Mycket bra!

Gengångare av Jo Nesbø
Bonnier Pocket

När Oleg, pojken Harry Hole sett växa upp, blir gripen för mord börjar han ensam att undersöka fallet som leder in i ett knarknätverk. Ännu en spännande deckare av Jo Nesbø.

Ditt liv och mitt av Majgull Axellson
Brombergs

Något får Märit att stiga av tåget i Lund. Hon har inte varit här på mer än 50 år, men det är en stad som väcker minnen, minnen som Märit ägnat hela sitt liv åt att förtränga… Skakande om skuld och familjehemligheter i 1960-talets Sverige.

Fler boktips hittar du på vår blogg https://lashunger.wordpress.com/länk till annan webbplats

Glad sommar och en riktigt skön ledighet önskar bibliotekspersonalen!

Sidan senast uppdaterad:2017-06-21

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge