Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Henrik Hellgren

Henrik Hellgren vill inspirera om naturen

Vill du har tips om vad man kan göra med sina barn i vildmarken eller var de bästa fiskevattnen finns? Då ska du följa Henrik Hellgren som under två veckor styr Instagram-kontot @upplevuppvidinge.

På kommunens Instagram-konto @upplevuppvidinge får olika personer med anknytning till Uppvidinge möjlighet att dela med sig av sina smultronställen, intressen och vardagsbilder från kommunen.

Under vecka 27 och 28 kommer Henrik Hellgren att styra kontot och fokus kommer att bli på fiske, vildmarksliv och natur. Här presenterar sig Henrik själv och berättar vad han kommer att dela med sig av:

"Jag är 43 år och uppvuxen i Åseda, norra Uppvidinges metropol.

Nu bor jag faktiskt strax utanför kommungränsen i en liten by som heter Näshult med mina kids Thyra, 6, och Oliver, 4. Men det är i Åseda som jag driver mitt företag @hellgrensab, ni vet butiken på hörnan.

Mina intressen går knappt att räkna, jag älskar sport och har har levt stora delar av mitt liv i Åseda ishall. Där har livslånga band knutits samman. I min ungdom sprang jag orientering för Kexholms SK för min dragning till skogen har alltid funnits. Jag är beroende av naturen och mångfalden som vårt land erbjuder. Att få ströva längs med skogsbäcken med flugspöt i hand är bland det bästa jag vet.

Skulle en ovanlig fågel eller en vacker solnedgång dyka upp är jag där med kameran. Foto är skapande för mig, att förmedla en känsla i bild.

Musiken ligger nära mitt hjärta, den är som en vän som alltid ställer upp, och mina penslar är alltid nära till hands. Och mörka höstkvällar hittar ni mig ofta i min studio med mina oljemålningar.

Under mina veckor kommer jag dels att vilja inspirera föräldrar att ta med sig kidsen ut i vildmarken, det är varken jobbigt eller tråkigt. De små liven lär sig så mycket bara av att få vistas i naturen, att utforska och lära sig nya arter är en viktig skola i livet. Det kommer också bli lite mer hardcore outdoor, fiske i hemliga vatten, tips på fiskeplatser och friluftsliv.

Väl mött! /Henke"

Är du nyfiken på vad som finns på @upplevuppvidinge men har inte Instagram? Kolla via webben: instagram.com/upplevuppvidingelänk till annan webbplats.

Vem skulle du vilja följa under en eller två veckor? Eller skulle du själv vara intresserad av att ratta kontot? Tipsa oss gärna - skicka ett mejl till anna.tigerstrom@uppvidinge.se.

Sidan senast uppdaterad:2017-07-03

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge