Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Skylt vid återvinningsstation

Återvinning på ny plats i Åseda

Återvinningsstationen på Järnvägsgatan i Åseda flyttas den 10 november på grund av planerad bebyggelse. Stationen flyttas till Karlagatan.

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, flyttar den 10 november sin återvinningsstation i Åseda, från Järnvägsgatan till Karlagatan. Anledningen är att området vid Järnvägsgatan ska bebyggas.

PRESSMEDDELANDE FRÅN FTI AB:

Återvinningsstationen på Järnvägsgatan i Åseda flyttas den 10 november på grund av bebyggelse på platsen. Tillsammans med Uppvidinge kommun har Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) arbetat för att hitta en ny plats. Stationen kommer att flyttas till Karlagatan.

– Vi är glada att vi efter gott samarbete med kommunen nu lyckats hitta en ny plats för stationen, säger Magnus Sandström, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och jag hoppas att den nya placeringen ska fungera lika bra som den tidigare.

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att man aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

På FTI:s hemsida hittar återvinnare enkelt en återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också när en station töms och städas, www.ftiab.se/hittaatervinningsstationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På FTI hoppas man att denna service ska underlätta och vara till nytta för alla återvinnare runt om i landet. Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunktlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

För ytterligare information:
Magnus Sandström, Regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI)
Tel: 08-566 144 73
magnus.sandstrom@ftiab.se

Sidan senast uppdaterad:2017-11-09

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge