Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Christer Lindberg

Christer Lindberg anställs som kommunchef i Uppvidinge kommun.

Christer Lindberg blir ny kommunchef

PRESSMEDDELANDE: Christer Lindberg anställs som kommunchef i Uppvidinge kommun. Det beslutade Kommunstyrelsen idag, 2017-11-14. Kommunstyrelsen beslutade även att anställda Anna Liedholm som chef för samhällsserviceförvaltningen.

- Jag är väldigt glad att vi har kunnat knyta Christer Lindberg och Anna Liedholm till oss samtidigt. De kompletterar vårt nuvarande lag väldigt bra, säger Kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C).

Den tillträdande kommunchefen Christer Lindberg är 56 år och har lång erfarenhet av arbete på kommunal, regional och nationell nivå. Han har bland annat jobbat som Programansvarig på Tillväxtverket, med ”pilotkommuner för serviceutveckling”, där Uppvidinge var en av pilotkommunerna. Christer Lindberg har också varit förvaltningschef vid Tillväxtförvaltningen i Ragunda kommun, och förvaltningschef för arbetslivsförvaltningen i Härnösands kommun.

- Jag har lärt känna Uppvidinge sedan ett antal år tillbaka. Första gången i början av 2000-talet när det gjordes en jämförelse mellan Ragunda, där jag jobbade, Gnosjö och Uppvidinge, och senaste gången i arbetet med pilotkommuner för serviceutveckling. Jag har alltid tyckt att Uppvidinge är en väldigt offensiv och framåt kommun och därför kände jag att det här är en kommun jag verkligen skulle vilja jobba i, säger Christer Lindberg.

I februari 2018 lämnar tf. kommunchef Lars Engqvist över till Christer Lindberg.

- Under Lars Engqvist ledning har vi återfått en bättre balans och bättre arbetsstämning. Vi räknar med att Christer Lindberg kommer att fortsätta det arbetet, samtidigt som vi ökar takten framåt, säger Åke Carlson.

Kommunstyrelsen har även beslutat att anställa Anna Liedholm som chef för samhällsserviceförvaltningen. Anna Liedholm är 51 år och kommer närmast från jobbet som vice vd på Göteborgs Stadshus AB. Hon har tidigare bland annat arbetat som chefsjurist och avdelningschef över administrativa avdelningen vid stadsledningsförvaltningen i Helsingborgs stad.

* I och med en omorganisation byter den nuvarande kommunledningsförvaltningen 2018-01-01 namn till samhällsserviceförvaltningen.

Kontakt

Christer Lindberg
Tillträdande kommunchef
070-595 57 94

Anna Liedholm
Tillträdande chef för samhällsserviceförvaltningen
070-910 28 52

Åke Carlson (C)
Kommunstyrelsens ordförande
070-675 30 40

Sidan senast uppdaterad:2017-11-14

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge