Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Magnus Jonsson

Månadens näringslivsspalt

I oktober månads näringslivsspalt som publicerats i Uppvidinge tidning skriver Magnus Jonsson om rankingar och priser.

På hösten presenterar Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i landets kommuner. I Uppvidinge kommun har vi som mål att vara bland de 50 bäst rankade kommunerna och vi når nästan ända fram, men vi har några placeringar kvar. I år hamnar vi på plats 62 av 290 kommuner. Förra året låg vi på plats 61. Vi är i år trea i Kronobergs län efter suveräna Markaryd (plats 15) och Växjö (plats 33). Med detta tryck som nu är på näringslivet så ska vi verkligen jobba hårt för att kunna klättra några placeringar till nästa år.

En person som är nybliven företagare är Verica Karlsson från Fröseke som driver företaget Veras städ. Hon är också nybliven vinnare av utmärkelsen Årets nyföretagare Uppvidinge 2017, som delas ut av Uppvidinge kommun och Nyföretagarcentrum. Jag och Lena Gustafsson på Nyföretagarcentrum överraskade Verica med diplom och blommor. Vi hade lurat henne att hon skulle träffa Lena för ett avstämningsmöte och det var härligt att se hennes reaktion när vi avslöjade varför hon egentligen var där. En total (positiv) chock!

Priset till Årets nyföretagare ska gå till ett välfungerande företag med god lönsamhet och som kan vara en förebild för andra. Jag är övertygad om att Verica kan fungera som inspiration för andra som är sugna på att starta eget.

Nyheterna om Årets nyföretagare och Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet finns på www.uppvidinge.se. Kika gärna in under fliken Näringsliv för att hålla koll på vad som händer.

Magnus Jonsson
Tf. näringslivsutvecklare

________________________

Sidan senast uppdaterad:2017-11-03

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge