Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson utanför kommunhuset

Foto: Uppvidinge tidning

Vindkrafter i Uppvidinge

Kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C) skriver i sin julhälsning till invånarna om de byiga vindar som har blåst inom politiken under 2017 och den medvind som råder inom näringslivet.

Även om det har varit rätt tyst om vindkraftsutbyggnad under året har det blåst i Uppvidinges politik under 2017. Det har varit splittring inom flera partier och en del beslut i Kommunstyrelsen har varit svåra att förutse. De politiska vindarna har växlat snabbt. Det går att segla i motvind men inte när vinden ständigt växlar.

Detta har skapat osäkerhet i organisationen och otrygga medarbetare kan inte leverera sitt bästa.

Under hösten har därför arbetet fokuserat på att skapa lugn och, om så möjligt, enighet, i kommunen.

Lars Engkvist har, som tillförordnad kommunchef, starkt bidragit till ett bättre samarbetsklimat.

Vi har under året rekryterat kommunchef och två nya förvaltningschefer. (28 personer sökte platsen som kommunchef.) Organisationen är återigen engagerad för att göra ett bra jobb med medborgarnas bästa för ögonen. Tolerans, kreativitet och mod är våra värdeord.

Om vinden varit turbulent och byig i politiken så har näringslivet haft stark och stabil medvind. Jag har aldrig tidigare upplevt så stark framtidstro bland företagen i Uppvidinge. Detta ställer nya krav på kommunen; industrimark, arbetskraft och bostäder står högt på agendan.

Efter att ha haft minskad befolkning i fyrtio år växer Uppvidinge. Uppvidingehus bygger och bygger om i Alstermo, Lenhovda, Norrhult, Åseda och Älghult.

De som väljer att bo här ska ha ett bra liv. Inte bara skola och omsorg utan även kultur och fritidsupplevelser. Våra många föreningar är en förutsättning för livskvaliteten här. Tack till alla er som är engagerade! Tack även till alla er som arbetar i kommunen.

Tillsammans ska vi ge och få en god jul och ett gott nytt år!

Åke Carlson (C)
Kommunstyrelsens ordförande

P.S. Vi är glada att Smålandsoperan flyttar till oss. En biljett till Carmen i sommar är en utmärkt julklapp! D.S

Sidan senast uppdaterad:2017-12-20

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge