Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Magnus Jonsson

Visioner för framtiden

Kreativa hotellförslag, framtidsmässa för elever och kompetensförsörjning är ämnena i månadens näringslivsspalt. Låter det intressant? Läs vidare!

Den senaste tiden har vi varit inne i den mörkaste delen av året och därför har det varit extra skönt att få ta del av de ljusa och kreativa visioner som ett gäng studenter från Linnéuniversitetet presenterade i slutet av 2017. 70 studenter som studerar till bland annat byggnadsingenjör har tagit fram 14 förslag på hur de tycker att ett hotell vid zipline-anläggningen utanför Klavreström skulle kunna se ut. Detta är en del i deras utbildning och vad jag kunnat se på eleverna så var det väldigt uppskattat och givande att få göra ett arbete som kanske kan bli verklighet i framtiden.

Nu är det dags för eleverna i årskurs nio att välja gymnasieutbildning och torsdagen den 25 januari anordnas en mässa på Uppvidinge gymnasieskola för kommunens niondeklassare. Ett antal företag från hela kommunen kommer att delta och visa upp sin verksamhet. Eleverna får möjlighet att träffa företag som är öppna för att ta emot praktikanter och lärlingar.

Nätverket för näringslivet i Kronoberg har tagit initiativ till projektet Kompetens i Kronoberg i samtliga kommuner i Kronobergs län. Bland annat finns möjlighet att få hjälp med kartläggning av företagets kompetensbehov, coachning för strategiskt kompetensförsörjningsarbete och konkreta kompetensutvecklingsinsatser. Låter detta intressant för ditt företag? Kontakta mig så träffas vi!

Magnus Jonsson
Tf. näringslivsutvecklare
magnus.jonsson@uppvidinge.se

________________________

Sidan senast uppdaterad:2018-02-12

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge