Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Den nye kommunchefen Christer Lindberg

Ny kommunchef på plats

Den 1 februari tillträdde Christer Lindberg som ny kommunchef i Uppvidinge. En av de saker Christer kommer att lägga mycket energi på är att arbeta för att öka kommunens attraktionskraft och att göra det tillsammans med näringsliv, medborgare och besökare.

- Uppvidinge är en härlig kommun med stor potential att utvecklas med fler företag och mer arbetstillfällen. Det är viktigt att vi som kommun är lyhörd mot vårt näringsliv, våra medborgare och våra besökare. Vi kan inte administrera fram utveckling men tillsammans kan vi göra skillnad. Det finns ett uttryck: "Det blir vad vi gör det till" och det ligger mycket i det. "Vi"-känslan är viktig om vi ska lyckas med uppgiften, säger Christer Lindberg, som har lång erfarenhet av arbete på kommunal, regional och nationell nivå.

Christer Lindberg har bland annat jobbat som Programansvarig på Tillväxtverket, med ”pilotkommuner för serviceutveckling”, där Uppvidinge var en av pilotkommunerna. Han har också varit förvaltningschef vid Tillväxtförvaltningen i Ragunda kommun, och förvaltningschef för arbetslivsförvaltningen i Härnösands kommun.

Just erfarenheten av arbetet med näringsliv och utveckling kommer Christer Lindberg att använda sig av i sitt nya uppdrag som kommunchef.

- Inflyttningen till Uppvidinge har de senaste åren visat på positiva siffror och det är ett viktigt instrument för att öka en kommuns intäkter. Vi ska ytterligare förfina vårt sätt att arbeta med kommunens attraktionskraft i syfte att öka vårt invånarantal. Tillgången till en väl fungerande offentlig och kommersiell service är en viktig förutsättning för tillväxt, och om den måste vi såväl värna som förbättra, säger Christer Lindberg som själv har bidragit till att öka invånarantalet genom att bosätta sig i Åseda.

Sidan senast uppdaterad:2018-02-06

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge