Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Gymnasieelever med datorer

Prova på att driva företag i sommar!

Du som går årskurs 1 eller 2 på gymnasiet kan få hjälp att starta och driva ditt eget företag under sommaren. Ta chansen att förverkliga din idé och tjäna egna pengar!

Är du sugen på att lära dig starta och driva ett eget företag? Du som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet och bor i Uppvidinge eller Högsby kommun har möjlighet att delta i programmet för sommarentreprenörer.

Anmäl ditt intresse till Lena Gustafsson, Nyföretagarcentrum Uppvidinge, 073–344 80 75 eller uppvidinge@nyforetagarcentrum.se

Sista anmälningsdag är den 1 april.

Så här går det till
Sex kvällar under våren ägnar du tillsammans med andra sommarentreprenörer och en rutinerad rådgivare åt att förbereda din start. Kursledaren går igenom det du behöver veta samtidigt
som du arbetar med din idé.

Efter kursen har du en startklar affärsplan för sommaren, kunskaper om hur en företagsstart går till och känner till olika företagsformer om du vill fortsätta med eget någon gång i framtiden.

Därefter driver du ditt sommarlovsföretag med coachning av professionell affärsrådgivare.

Som startkapital får du samma summa som om du hade haft en kommunal feriepraktik. Du får även behålla de pengar du får
in genom eventuell försäljning inom företaget. Du kan arbeta i varierande omfattning men ska driva ditt företag i minst 80 timmar, inklusive kursen.

Efter sommaren träffas vi och summerar våra erfarenheter.

Sidan senast uppdaterad:2018-03-14

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge