Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Merhawi Beyene

Följ bovärden på Instagram

Merhawi Beyene är en av de nya bovärdar som kommer att jobba för ökad integration och livskvalitet i bostadsområden i kommunen. Nu har du möjlighet att följa Merhawis vardag genom Instagram-kontot @upplevuppvidinge.

På kommunens Instagram-konto @upplevuppvidinge får olika personer med anknytning till Uppvidinge möjlighet att dela med sig av sina smultronställen, intressen och vardagsbilder från kommunen.

Under 2018 pågår projektet Bovärde för alla i Uppvidinge kommun. Två bovärdar kommer att arbeta tillsammans med Uppvidingehus i områden i Uppvidinge kommun med en hög andel nyanlända för att öka integrationen och livskvaliteten. Du kan läsa mer om projektet i artikeln Bovärde för alla.

En av bovärdarna är Merhawi Beyene, som nu tar över Instagram-kontot @upplevuppvidinge. Så här beskriver Merhawi sig själv:

"Mitt namn är Merhawi Beyene. Jag kommer från Eritrea. Jag kom till Sverige år 2014. Jag bor i en hyreslägenhet med två rum i Lenhovda. Jag har bott här i Sverige i tre och ett halv år. För närvarande jobbar jag som bovärd och modersmålslärare på tigriniska i Uppvidinge kommun.

Är du nyfiken på vad som finns på @upplevuppvidinge men har inte Instagram? Kolla via webben: instagram.com/upplevuppvidingelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem skulle du vilja följa under två veckor? Skulle du själv vara intresserad av att ratta kontot? Tipsa oss gärna - skicka ett mejl till anna.tigerstrom@uppvidinge.se.

Sidan senast uppdaterad:2018-03-26

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge