Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och Fredrik Gustafsson på Stens Chark i Åseda sitter vid frukostbordet. Foto.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht pratade med Fredrik Gustafsson på Stens Chark om bland annat närproducerat kött och regler kring livsmedelskontroll.

Minister besökte Stens i Åseda

När landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) besökte Småland under onsdagen gjorde han sitt första stopp i Uppvidinge kommun, på familjeföretaget Stens Chark i Åseda.

- Det var jätteroligt att få se de fina lokalerna, tillverkningen och mathantverket. Det är alltid intressant att få besöka företag inom det område jag har ansvar för, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht som är på turné i några av Smålands landsbygdskommuner.

Fredrik och Ingegärd Gustafsson från Stens visade runt och berättade om dagens verksamhet, som sedan 2015 finns i nya lokaler, och om familjeföretagets historia.

Camilla Ymer (S), vice ordförande i Kommunstyrelsen i Uppvidinge ville visa upp en annan sida av kommunen än den traditionella.

- Den traditionella bilden av Uppvidinge är tillverkningsföretag och skog. Därför tycker jag att det är viktigt att visa upp en annan sida, i det här fallet mathantverket, säger Camilla Ymer.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på rundvandring på stens Chark i Åseda. Foto.

Fredrik Gustafsson visade upp korvtillverkningen på Stens Chark för landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Sidan senast uppdaterad:2018-04-11

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge