Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Vitsippor

Härliga vårtecken

I månadens näringslivsspalt skriver näringslivsutvecklare Magnus Jonsson om vårtecken som turistbroschyren, Matmässan och Sommarentreprenörerna.

Nu har äntligen våren börjat sätta sin prägel. Ett tydligt vårtecken är när man ser personalen på tekniska avdelningen i full fart med att sopa alla kommunens gator, och med detta känns det i luften att våren är här.

Turistbroschyren 2018
Nu är också arbetet med turistbroschyren Upplev 2018 i Uppvidinge i full gång. Broschyren innehåller tips om vad man som besökare och invånare kan uppleva i Uppvidinge en skön sommardag. Vi tar fram den här turistbroschyren för att företag och föreningar ska kunna visa vad som finns att utforska i kommunen. Förhoppningen är att våra besökare sedan väljer att återvända även nästa år.

Sommarentreprenörerna
För våra ungdomar som är födda -00 och -01 finns en fantastisk chans att få utveckla sig inom företagsvärlden. Sommarentreprenörerna är ett samarbete med Högsby kommun och i år är det 15 ungdomar som kommer att delta. De får presentera sin företagsidé och genomföra en kurs i att driva företag. Till deras hjälp finns Lena Gustafsson på Nyföretagarcentrum som kommer att inspirera och stötta.

Matmässan
Matmässan 2018 höjdes ytterligare en nivå när den gick av stapeln den 24/3. Nytt för året var att hela evenemanget höll till ute i Sillakröken i Åseda där tält fanns till alla utställare från närområdet. Antalet besökare fortsätter att öka och i år kom 750 personer. Ett stort tack till alla besökare och utställare samt arbetsgruppen som gjorde det möjligt. Ett extra tack till Uppjobbs personal som var behjälpliga med allt från snöskottning till tältresning.

Nu vill jag önska alla en trevlig vår!

Magnus Jonsson
Näringslivsutvecklare

________________________

Sidan senast uppdaterad:2018-04-26

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge