Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Två ungdomar, en kille och en tjej, kollar i en mobiltelefon

Invånarna vill ha nyheter och evenemang på webben

Nyheter, evenemang och en mobilanpassad webbplats var några av de önskemål som kom fram i webbenkäten om utvecklingen av uppvidinge.se.

Kommunens webbplats, uppvidinge.se, ska få ett nytt utseende och för att ta tillvara webbesökarnas synpunkter i arbetet fanns möjlighet att svara på en enkät mellan den 6/3 och 6/4.

176 svar skickades in och sammanställningen visar att de som har svarat tycker att det är viktigt med nyheter och aktuell samhällsinformation på startsidan, att kunna ta del av evenemang och aktiviteter, att webbplatsen är mobilanpassad och att det ska vara enkelt att hitta rätt.

- Vi har fått in många värdefulla synpunkter på vad våra besökare vill att vi lyfter fram. Uppvidinge.se är till för våra invånare, så det är viktigt att besökarna har fått möjlighet att tycka till, säger Anna Tigerström, kommunikationsansvarig i Uppvidinge kommun.

Nya uppvidinge.se kommer att vara responsiv, det vill säga att den kommer att fungera lika bra oavsett om besökaren använder dator, mobil eller surfplatta. Den kommer också att följa de webbriktlinjer som finns när det gäller tillgänglighet. Alla ska kunna ta del av informationen på sidorna.

Kommunen har anlitat webbyrån Limepark för att skapa en ny design och ny struktur på sidan.

- Samtidigt som webbyrån skissar på designen jobbar vi internt med att se över innehållet så att det är uppdaterat när vi lanserar sidan. Vi har fått en del synpunkter på att det ligger gammal information på vissa ställen på webben och det här är ett bra tillfälle att även jobba med innehållet och språket på sidorna, säger Anna Tigerström.

Nya uppvidinge.se kommer att dyka upp under hösten 2018.

Sammanställning av webbenkäten om uppvidinge.sePDF

Sidan senast uppdaterad:2018-05-03

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge