Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Grusväg vid branden i Gillbonderyd

Extremt stor brandrisk

Just nu är det extremt stor brandrisk i skog och mark och det råder eldningsförbud i hela Kronobergs län. Enligt SMHI fortsätter det torra och varma vädret veckan ut, vilket gör att uttorkningen och brandrisken fortsätter att öka.

I hela Kronobergs län råder just nu eldningsförbud, vilket betyder att det är förbjudet att göra upp öppen eld utomhus, även i iordninggjorda eldstäder på marken om dessa inte har godkänts av räddningstjänsten.

Eldning med träkol och briketter är tillåten i camping-/trädgårdsgrillar på ben eller motsvarande anordning för matlagning som inte kan överföra värmen till brännbart underlag, under förutsättning att försiktighet iakttas.

Vid eldningsförbud råder även förbud mot användning av pyroteknisk utrustning utomhus.

Undantag från generellt eldningsförbud kan göras av räddningstjänsten.

Föreskrifter om eldningsförbudlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsstyrelsen i Kronoberg informerar genom sin brandriskkarta hur stor brandrisken är i de olika kommunerna i länet. Där kan du hålla dig informerad om hur läget är där du bor.

Länsstyrelsens brandriskkartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På sidan DinSäkerhet.se finns information om den mobila applikationen BRANDRISK Ute som hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark. Appen hjälper dig att minska risken för att starta gräs- och skogsbränder. Den lär dig också mer om säker eldning utomhus. 

Information om applikationen BRANDRISK Utelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan senast uppdaterad:2018-06-12

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge