Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
En man och en kvinna tittar på film på en dator

Låna film digitalt på biblioteket

Från och med idag, den 30/5 2018, kan låntagare i Uppvidinge kommun låna film från Uppvidinge bibliotek via streamingtjänsten Viddla.

Uppvidinge bibliotek är nu anslutet till Viddla – det nya sättet att låna film från biblioteket. Via tjänsten kan låntagare enkelt streama hem film till dator eller surfplatta. Innehållet i Viddla är ett kvalitetsurval både när det gäller djup och bredd, anpassat just för bibliotekens låntagare. För att använda Viddla behövs ett aktivt lånekort på något av biblioteken i Uppvidinge kommun.

- Jag är mycket positiv till digitaliseringen av biblioteken i stort och är så klart mycket nyfiken på hur Viddla kommer att tas emot av kommunens invånare. Utbudet är starkt och brett, vilket gör att alla bör kunna hitta något för just sin smak, säger Per Gjörloff, kultur- och fritidschef i Uppvidinge kommun.

Själva tjänsten fungerar ungefär som med e-böcker, men istället så lånar man film. Flera stora rättighetsinnehavare har tecknat avtal om att leverera film till Viddla. Som exempel kan SF, Scanbox och Sandrew nämnas.

Viddla är också mer än en vanlig streamingtjänst. I Viddla kan man hitta inspirerande teman och fakta om de olika filmerna.

Ett mål med Viddla, utöver att på biblioteket möta digitaliseringen, är att tilltala en större grupp låntagare, som hittar in i bibliotekens fantastiska värld.

Uppvidinge biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Per Gjörloff
Kultur- och fritidschef
0474-470 33
per.gjorloff@uppvidinge.se

Om Viddla
För att kunna låna en film via Viddla, krävs att man har ett aktivt lånekort på ett anslutet bibliotek, pinkod och en internetuppkoppling samt befinner sig inom Sveriges gränser. Låntagarna har 48 timmar på sig att se filmen, och kan streama den direkt till önskad enhet. Max antal lån per månad är fyra filmer.

Sidan senast uppdaterad:2018-06-12

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge