Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Magnus Jonsson

Tidig kontakt med näringslivet

I månadens näringslivsspalt skriver Magnus Jonsson och flera sätt för skolelever att få en tidig kontakt med näringslivet i kommunen

Efter denna sagolika sommar som vi har fått uppleva med mängder av sol hoppas jag att alla batterier är laddade inför hösten.

Det som står närmast för dörren är valet den 9 september. Jag önskar att alla tar sig till vallokalerna och förvaltar sin möjlighet att påverka. Förtidsröstningen drar igång den 22 augusti, så det finns goda möjligheter att rösta på en tid som passar dig.

Jag kommer börja arbeta mycket med att vi ska få igång prao i Uppvidinge under hösten. Vi kommer att börja med de elever som nu går i årskurs 8 och 9. Om ditt företag vill ta emot elever så är ni välkomna att kontakta mig.

Vi kommer även att starta ett försök med ung företagsamhet för elever i årskurs 5 på Alstermoskolan där eleverna ska bygga en rörelseapp till företagen som de själva ska presentera.

Några av er har säkert besökt Smålandsoperan i Folkets park i Åseda under de kvällar som det fanns möjlighet till detta. Smålandoperan är nöjda med hela arangemanget och vi kommer att göra en utvärdering av hur det har fungerat.

Med detta önskar jag en trevlig höst till mötes!

Magnus Jonsson
Näringslivsutvecklare

________________________

Sidan senast uppdaterad:2018-08-26

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge