Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Uppvidinge kommuns logotyp

Information om beslut i Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen har under ett extrainsatt sammanträde 2018-09-06 tagit beslut om att arbetsbefria Barn- och utbildningsförvaltningens chef Mikael Falk med omedelbar verkan.

Kommunstyrelsen beslutade att ge Kommunstyrelsens vice ordförande Niklas Jonsson (S) och Barn- och utbildningsnämndens ordförande Torbjörn Gustafsson (C) i uppdrag att inleda förhandlingar för att avsluta Mikael Falks anställning enligt praxis.

- Mikael Falk har fungerat väl som förvaltningschef men han har varit utsatt för diskussioner och kritik under lång tid. Vi har hamnat i en situation där han inte längre har möjlighet att göra ett bra jobb. Därför kommer vi nu att förhandla om att avsluta anställningen, säger Kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C).

Förslaget om omedelbar arbetsbefrielse lades av Socialdemokraterna och Landsbygdspartiet oberoende. Centerpartiet, biträtt av Sverigedemokraterna, yrkade på att ett helhetsgrepp ska tas på hela skolledningen och på att avvakta med arbetsbefrielse till dess att en tillförordnad förvaltningschef finns på plats.

De närmsta medarbetarna på Barn- och utbildningsförvaltningen informeras under torsdagen och under fredagen ska förhandling med fackförbunden hållas om en tillfällig förvaltningschef.

Kontakt

Åke Carlson (C)
Kommunstyrelsens ordförande
0706-75 30 40

Christer Lindberg
Kommunchef
072-987 09 01

Sidan senast uppdaterad:2018-09-21

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge