Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen

Ny verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum

Markus Yngvesson tar över som verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum.

Pressmeddelande 2018-09-17:

Ny verksamhetsledare för NyföretagarCentrum
NyföretagarCentrum i Växjö, Alvesta och Uppvidinge finansieras genom ett stort engagemang både av kommunerna och det privata näringslivet. Affärsidén är att tillhandahålla kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till alla som ska starta eget företag. Detta för att företagen ska vara bättre rustade inför sin start och på så vis ha större chans att överleva. Varje år startas det runt 100 nya företag tack vare den ideella stiftelsen.
Markus Yngvesson blir den som ska ta över verksamheten och han har goda förutsättningar därtill. Markus är själv egen företagare och har tidigare varit verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Hässleholm, som förra året rankades som topp 3 i Sverige gällande nytta, nöjdhet och rekommendation av kunder.

Markus Yngvessons egen kommentar till uppdraget:
”Det viktigaste är att vi har en hög service och tillgänglighet för den som vill starta eget i våra kommuner. Den som startar är ofta ensam i sitt beslut och vi är ett oberoende bollplank med tystnadsplikt som ger hjälp med budget, lönsamhet och försäljning. Statistiken är tydlig – den som får råd i starten är bättre rustad och har större chans att överleva. Vi har ett bra utgångsläge här i Växjö, Alvesta och Uppvidinge med ett gott rykte, ett starkt näringsliv och aktiva företag. Våra samarbetspartners är också mycket drivna och ställer i många fall upp som mentorer med både kunskap och nätverk. Ju fler livskraftiga företag vi får igång desto bättre. Jag vill hälsa gamla som nya kunder välkomna.”

Hans Svegmar (ordförande i stiftelsen):
”Jag vill å styrelsens vägnar framföra ett varmt tack till Monica Viklund som varit verksamhetsledare fram till nu. Hon har betytt mycket för vår senaste utveckling och har infört nya idéer som rådgivning över nätet. Vår verksamhet har ett fint resultat historiskt och ett stort nätverk som vi är stolta över. Regionen har ett jämnt och högt företagande och vi vill gärna tro att vi är en del av det. Vi hoppas även i fortsättningen vara en ledande kraft för nya företag och att fler vågar satsa. Styrelsen hälsar Markus välkommen som ny verksamhetsledare. Han började sitt uppdrag den 11 september.”

Kontakt: Hans Svegmar 0708—111 670

________________________

Sidan senast uppdaterad:2018-09-19

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge