Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen

Självförsörjande på el

I månadens näringslivsspalt skriver Magnus Jonsson bland annat om vätgas och prao.

Nu börjar sensommaren gå över i höst. Valet 2018
är genomfört och det var en bra uppslutning med ett ökat valdeltagande här i Uppvidinge kommun. Hur det kommer att se ut med samarbete mellan partierna är inte klart i skrivande stund.

Under september har kommunen haft en träff med
företag om att vara självförsörjande på el och en av komponenterna i att bli självförsörjande skulle kunna vara en vätgasanläggning. Det fanns ett stort intresse kring detta och vi hoppas att det kommer att bli aktuellt på någon plats här i Uppvidinge kommun.

När det gäller skolornas och elevernas kontakter med näringslivet så kommer prao att genomföras i årskurs 9 och först ut är Åsedaskolan vecka 46 och sedan följer Älghultskolan vecka 47. Upplägget är så att vi kör en näringslivsdag under måndagarna och att eleverna kommer att vara ute på prao
tisdag-fredag.

Jag vill också skicka med en uppmaning till alla er företagare i kommunen och det är att uppdatera era uppgifter i det företagsregister som finns på kommunens webbplats. Gå in under Näringsliv/Företagsregister. Klicka på pennan för att ändra uppgifterna eller för att lägga till ditt företag om det inte redan finns med i registret. Med ett uppdaterat register blir det enklare för alla att ta kontakt med varandra och knyta nya relationer.

Med detta önskar jag en trevlig höst till mötes!

Magnus Jonsson
Näringslivsutvecklare

________________________

Sidan senast uppdaterad:2018-10-01

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge