Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
En mamma som kramar om sin son

Föräldraskap - inbjudan till gruppsamtal och föreläsning

Barn- och ungdomshälsan inom Region Kronoberg bjuder in till gruppsamtal på temat Det utmanande föräldraskapet och till föreläsningen Barn som bråkar.

Det utmanande föräldraskapet

Alla föräldrar har tankar om sin föräldraroll och kan brottas med tankar om vad som är rätt och fel. Barn- och Ungdomshälsan bjuder in dig som är förälder till barn mellan 8 och 12 år till föräldragrupp.

Det finns inga ”rätta” svar, men i denna föräldragrupp kan vi på Barn- och Ungdomshälsan reflektera tillsammans med er för att stötta er vardag. Ni får också möjligheter att utbyta erfarenheter med andra föräldrar.

Vi träffas i en grupp om max 12 föräldrar vid tre tillfällen för att dela erfarenheter och ge råd och tips till varandra kring hur det är att vara förälder. Magnus Sjösten, kurator och Monika Vencel, legitimerad Psykolog från Barn- och Ungdomshälsan medverkar. Vi kommer erbjuda en blandning av teori och diskussionsmoment, som kommer att handla om barnens olika utvecklingsområden och faser, med kommunikation som röd tråd genom samtliga tillfällen.

Datum: 5 november, 19 november och 3 december
Tid: Klockan 17-19
Plats: Familjehälsan, Västra Esplanaden 9A, våning 2, Växjö

Vi bjuder på en enklare fika.

Anmälan och eventuella frågor till:

barn-och-ungdomshalsan-6-18ar@kronoberg.se eller 0470-58 20 30. Uppge antalet deltagare, kontaktuppgifter (e-mail och telefonnummer) och eventuella allergier vid anmälan. Anmälning sker senast fredag 26/10.

Barn som bråkar - föreläsning

Kurator Jasna Kadric och psykolog Runa Velander från Familjehälsan/Barn- och Ungdomshälsan föreläser om hur du som förälder kan förebygga konflikter och utagerande beteende utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt.

Datum: 22 november
Tid: 16.00-19.00 inklusive fikapaus.
Plats: Familjehälsan, Västra Esplanaden 9A, våning 2, Växjö

Anmälan och eventuella frågor till barn-och-ungdomshalsan-6-18ar@kronoberg.se eller 0470-58 20 30.

Vi tar emot anmälan i den ordning de inkommer, begränsat antal platser. Tänk på att avanmäla dig om du får förhinder så platsen kan erbjudas någon annan!

Sidan senast uppdaterad:2018-10-02

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge