Uppvidinge kommun, till startsida
Du är här:
Kommunen
Uppvidinge kommuns logotyp

Beslut om förhandling med kommunchefen

Kommunstyrelsen har beslutat att förhandla med Christer Lindberg om att avsluta anställningen som kommunchef.

På ett extrainsatt sammanträde har Kommunstyrelsen idag, 2018-10-10, beslutat att ge Kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C) och ledamoten Kent Helgesson (LPOB) i uppdrag att förhandla former för avslutande av Christer Lindbergs anställning som kommunchef.

I beslutet uttalar Kommunstyrelsen: ”att kommunchefen hittills skött genomförandet av politiskt fattade beslut på korrekt sätt. Vi är dock bundna av kommunstyrelsens vice ordförandes uppmaning till kommunchefen att skriva sin avskedsansökan. Uppmaningen är en överträdelse av befogenheter enligt delegationsordningen och hanteras av revisionen.”

Fyra (samtliga socialdemokrater) av elva ledamöter reserverade sig mot beslutet.

- Det här har varit en jobbig tid för både medarbetare, kommunchef och hela organisationen. Jag hoppas att vi efter detta beslut kan få ett lugn i organisationen. Trots det som har hänt finns en stark vilja hos medarbetarna att jobba framåt och fortsätta utveckla kommunen, säger Kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C).

Åke Carlson får också i uppdrag att efter förhandling om villkor tillsätta Anna Liedholm som tillförordnad kommunchef fram till Kommunstyrelsens sammanträde i februari 2019. Anna är idag chef för Samhällsserviceförvaltningen.

Kontakt:
Åke Carlson (C)
Kommunstyrelsens ordförande
0706-75 30 40

Sidan senast uppdaterad:2018-10-10

Uppvidinge kommun, Box 59, 364 21 Åseda,  Telefon 0474-470 00    |    Kontakta oss    Här ligger Uppvidinge