Elevresor för gymnasieskolor

Du som är gymnasieelev i Kronobergs län och folkbokförd i Uppvidinge kommun kan ansöka om eller återaktivera ditt busskort - Resekortet skola.

För att få Resekortet skola eller återaktivera ditt befintliga resekort behöver du som är myndig elev eller vårdnadshavare till omyndig elev ansöka om det. Ansökan gäller i ett läsår, du behöver därför skicka in ny ansökan inför varje läsår. Resekortet skola gäller för två resor varje vardag under hela läsåret.

Information om Resekortet skola

Om du redan har ett Resekortet skola

Du som har Resekortet skola kan återaktivera ditt kort genom att fylla i kortnumret (16 siffror på baksidan av ditt resekort) vid ansökan. Ditt Resekortet skola aktiveras vid terminsstart. Tidigare resekort från högstadiet går att återaktivera även för gymnasieresor.

Resekortet skola, grönt med Länstrafiken Kronobergs logga på.

Om du inte har ett Resekortet skola

Du som inte redan har ett kort eller flyttar till kommunen under läsåret behöver ansöka om ett nytt kort. När du har fått en bekräftelse via e-post på att din ansökan är godkänd kommer Reskortet skola finnas för hämtning i kommunhusets reception i Åseda.

Vad händer om jag inte har mitt Resekortet skola vid skolstart?

Om du inte skulle ha ditt Resekortet skola aktiverat vid skolstart, kan du de första fem skoldagarna på höstterminen resa utan giltigt färdbevis. Om du som gymnasieelev inte kan visa upp ett giltigt färdbevis därefter behöver du själv bekosta bussbiljett. Inga intyg gäller i kollektivtrafiken. Vid frågor kan du kontakta samordnare för elevresor. Kontaktuppgifter finns längst ned på sidan.

Om Resekortet skola inte fungerar

Om Resekortet skola inte fungerar på bussen kan det exempelvis bero på att:

  • Kortet har blivit böjt och chippet är skadat
  • Bussens kortläsare är tillfälligt ur funktion

Om det inte fungerar kan du testa att prova igen senare eller ansöka om ett nytt Resekortet skola på uppvidinge.se/elevresor Länk till annan webbplats.

Skicka gärna information till skolskjuts@uppvidinge.se om dag, tid och linje när inte Resekortet skola fungerade.

Borttappat eller glömt Resekortet skola

Resekortet skola är en värdehandling och du ska förvara det på ett bra ställe. Har du glömt eller tappat Resekortet skola kan du ansöka om ett nytt på uppvidinge.se/elevresor Länk till annan webbplats.. Det är ditt ansvar att köpa biljett tills nytt resekort är utfärdat. Inga intyg gäller i kollektivtrafiken. I samband med att du får ett nytt Resekortet skola avaktiveras det gamla.

För att ha rätt till Resekortet skola gäller att:

Ändrade förhållanden

Ändrade förhållande måste anmälas till kommunens samordnare för elevresor. Ändrade förhållanden kan till exempel vara att du flyttar, byter eller avslutar din utbildning. Om Resekortet skola getts eller aktiverats på felaktig grund kan det återkallas. Om det används felaktig kan du bli återbetalningsskyldig.

Ställ frågor till Länstrafiken Kronoberg

Har du frågor som rör kollektivtrafiken i länet kan du söka eller ställa frågor direkt till Länstrafiken Kronoberg via deras frågeportal.

Fråga Länstrafiken Kronoberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna