Datum och tid: 16 maj 2019 kl. 18.00-19.30 Plats: Borgen i Lenhovda

”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”

Krisberedskapsveckan 2019: Jack Werner föreläser om källkritik under rubriken ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”.

Människan blev inte sämre på källkritik över en natt 2016, så varför känns det så? Frilansjournalisten Jack Werner berättar om källkritik, varför vi hela tiden har fel och vad vandringssägner på sociala medier kan berätta.

Jack Werner är frilansjournalist. 2014 lanserade han tillsammans med två kollegor satsningen Viralgranskaren på tidningen Metro, som belönades med Stora journalistpriset. Han är programledare för SR-podden Creepypodden, och våren 2018 utkom han med boken ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”.

Kommunchef Lars Engqvist inleder. Det lokala brottsförebyggande rådet, BRÅ, arrangerar föreläsningen. Vem säger vad till vem och varför? Kunskap i källkritik krävs för ett öppet och demokratiskt samhälle med åsiktsfrihet och fria medier.

Plats: Borgen, Lenhovda

Tid: 18.00-19.30

Evenemanget är en del av Krisberedskapsveckan 2019. Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors beredskap inför samhällskriser.

Arrangör: Det lokala brottsförebyggande rådet, Uppvidinge kommun

Jack Werner. Foto.