Datum och tid: 4 november 2020 kl. 19.00-21.30 Plats: Idrottshallen Lenhovda

Kalasa med vasa

En historiskt korrekt infotainmentföreställning där huvudet sitter löst på vissa men Gustav Vasas frisyr är oklanderlig.

Året är 1560. Kung Gustav har omvandlat Sverige från ett land med ständiga inre konflikter och uppror i Europas utkant till en modern nationalstat. Och inte nog med det, konungen har även kört ut den katolska kyrkan och låtit införa en protestantisk statskyrka.

Nu är kung Gustav trött och mer död än levande. För att pigga upp sin gamle far låter hans barn anordna ett överraskningsgästabud till hans ära. Fyrtio år har passerat sedan den unge adelsjunkern Gustav Eriksson flydde från fångenskapen i Danmark och landsteg på Stensö udde i Kalmar och det måste firas med pompa och ståt! På gästlistan finns pro-minenta gäster från när och fjärran. En och annan objuden gäst dyker också upp, liksom spöken från kungens blodiga förflutna.

Det fina med infotainment är att en lär sig nytt utan att märka, samtidigt som en mår bra av värmen som kommer av att skratta tillsammans.
Biljettpris 220 kronor för icke medlem och medlem 170 kronor. Endast förköp på Åseda bibliotek, 0474-470 51.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer genom att begränsa antalet deltagare för att kunna hålla avstånd. Handsprit finns tillgängligt.

Arrangör: Uppvidinge Riksteaterförening