OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Datum och tid: 19 februari 2021 till 28 februari 2021 kl. 00.00-00.00 Plats: Uppvidinge

Boktips

Bibliotekspersonalen tipsar om bra böcker som passar för lata (lediga) sportlovs-dagar och helger. Böckerna finns att låna på biblioteket via deras take-awaytjänst eller varför inte som ljudbok via appen biblio där du kan logga in med ditt bibliotekskort. Du hittar mer information om takeaway-lån och ljudbokstjänsten Biblio på bibliotekets hemsida.länk till annan webbplats

Amerikansk jord av Jeanine Kummins.

På en hemsk och strapatsrik resa genom Mexico i ett försök att nå USA, på de beryktade tågen La Bestia får vi följa Lydia och hennes 8-åriga son som flyr från en narkotikakartell. Spännande, med andan i halsen-läsning.

En annorlunda allians av Julia Quinn.

Härlig romance i 8 delar som får ditt hjärta att klappa snabbare, med rätt mängd humor, erotik och kyssar. Ingår i serien Familjen Bridgerton som kan ses på Netflix – gör det om du gillar färgglada klänningar i Empire-stil!

Löparen av Gustavsson & Kant

En mycket spännande och smått otäck bok i Singöserien. Kriminalinspektör Solbritt Andersson försöker denna gång ta reda på vad som hände den unga kvinnan som försvann spårlöst under ett löparpass för tre år sedan. Spåren leder till det slutna boendet Gullvivan där ungdomar som har problem tvångsvårdas. Men vad händer egentligen innanför taggtrådsstängslet?

En stark nolla av Sara Lövestam

Om man är kille och kär i en kille och för allt i världen inte vågar berätta det för honom, då tycker Texas det är en bra idé att sno bilder från en snygg tjej på instagram, skapa ett falskt konto och låtsas vara tjej. Vad han inte vet är vad denna till synes oskyldiga lilla handling sätter i rullning. Mycket bra bok skriven för unga vuxna men kan även läsas med stor behållning som vuxen.

The Queens Gambit av Walter Tevis

I källaren på ett barnhem formas mot alla odds en blivande schackmästare. Det blir snabbt uppenbart att Beth är ett underbarn. Om hon lyckas kämpa emot ett intensivt missbruk och mot den mansdominerade schackverkligheten. -Oförutsägbar, uppfriskande, gripande och dramatisk.

Hoppets våg av Viola Ardone

Vid andra världskrigets slut är fattigdomen stor i södra Italien. 7-årige Amerigo är ett av de barn som tvingas lämna sin familj och Neapel med hopp om en bättre framtid i norr. En stark berättelse om överlevnad och om att hitta hem.