OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Datum och tid: 19 februari 2021 till 28 februari 2021 kl. 00.00-00.00 Plats: Uppvidinge

Filmtips för barn och unga

Efter en dag full av sportlovsaktiviteter finns inget bättre än en bra film. På Viddla.se kan du hitta många bra filmer för hela familjen – såväl nya filmer som äldre klassiker. Med Uppvidinge kommuns bibliotekskort kan du enkelt använda tjänsten kostnadsfritt.

Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån

Gubben Pettson och hans energiska och busiga katt Findus är tillbaka och den här gången har Findus bestämt sig för att han är stor. Stor nog att flytta ut och bo för sig själv utanför huset. Eftersom Findus har ovanan att hoppa i sin säng tidigt på morgonen och väcka Pettson, tycker Pettson att detta kan vara en bra idé. Han bygger om utedasset till ett eget rum åt Findus, och Findus är eld och lågor över sitt eget mysiga krypin, men snart börjar de båda vännerna sakna varandras sällskap.

LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet

Efter ett stort antal böcker, en julkalender på tv och fyra filmer är det dags att gå till botten med frågan – hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades? I Josephine Bornebuschs regidebut blir systrarna Hammarabis bok stulen från Vallebyskolan, och många misstänkta finns med på listan: från vaktmästaren, gympaläraren, bibliotekarien och ända upp till rektorn själv. Mysteriet med den försvunna boken blir det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå. Moviezines Jonna Vanhatalo konstaterar: "Överlag är detta en anspråkslöst snygg film som berättas engagerat och med rappt tempo, utan att någonsin bli forcerat. LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet är ett underhållande familjeäventyr som kommer roa barnen och samtidigt få deras föräldrar att skratta".

Alfons leker Einstein

Alfons leker Einstein innehåller tre filmer, varav två av dem är baserade på böckerna Hur långt når Alfons och Alfons och soldatpappan och den tredje på orginalmanuset Alfons leker Einstein. 7-åriga Alfons funderar på det mesta. Var börjar och slutar allt? Hur mycket av Alfons är egentligen verkligen Alfons? Om man spottar på gatan, är det en bit av en själv som ligger där i spottet? Alfons har en ny kompis, Hamdi och de leker ofta krigslekar. Hamdis pappa har varit med i kriget, ett riktigt krig. Alfons och Hamdi vill gärna att pappan ska berätta om kriget. Men den här soldatpappan vill inte så gärna berätta. Alfons funderar över uppfinningar och uppfinnare. Tillsammans med Hamdi och Milla gör han en uppfinningsbok och testar en del av dem i praktiken.

Kalle Blomqvist - Mästerdetektiven lever farligt

Det är sommar och lugnet vilar över den lilla staden. Men skenet bedrar. I idyllen utkämpas ett krig mellan Vita Rosen (Kalle, Anders och Eva-Lotta) och Röda Rosen (Sixten, Benke och Jonte). Man krigar om Stormumriken, en för oinvigda helt vanlig sten. En annan sak som oinvigda inte heller förstår är rövarspråket. Under ett kritiskt uppdrag gör Eva-Lotta en fasansfull upptäckt. På stigen framför henne skymtar en figur, och när hon tittar närmare känner hon igen gubben Gren - och han är stendöd! Det är dags för Mästerdetektiven Kalle Blomkvist att rycka ut! Filmen är baserad på Astrid Lindgrens Mästerdetektiven Blomkvist lever farligt.