OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Datum och tid: 6 december 2021 kl. 10.00-12.00 Plats: Storgatan 25, före detta banklokalen, Alstermo

Språkcafé

Studieförbundet Vuxenskolan har inlett ett samarbete med Uppvidinge kommun via etableringshenheten. Vi önskar med detta projekt nå ut till fler som står utanför arbetsmarknaden med olika aktiviteter.

Uppvidinge kommun har tidigare öppnat en mötesplats i centrala Alstermo. Mötesplatsen ska vara en samlingspunkt för alla människor i Alstermo med omnejd. Där ska kulturer mötas, tankar och idéer utbytas samt kunskap spridas om det svenska samhället.

Studieförbundet Vuxenskolan har inlett ett samarbete med Uppvidinge kommun via Tomas Lindahl på etableringshenheten. Vi önskar med detta projekt nå ut till fler som står utanför arbetsmarknaden med olika aktiviteter. Behov som har framkommit är dels språkträning och dels rörelse. Här kan man språkträna på olika sätt genom att bland annat samla föräldralediga med sina barn. Vi har även samhällskunskap där vi lär ut hur det svenska samhället är uppbyggt med myndigheter, politiskt system, näringsliv och föreningsliv.

Vi planerar därför att på måndagar klockan 10-12 från och med 6 december hålla sådana kurser för att främja integrationen i samhället. Vi planerar att fortsätta till 27 april. Välkommen!

Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan

Språkcafé

Dubbelklicka på bilden för att se affisch