Datum och tid: 25 februari 2023 kl. 14.00-16.00 Plats: TADAH kafferosteri, Romarliden 2 i Lenhovda

Kaffe & Kultur i rosteriet.

Bokpresentation med Bengt Råhlin på TADAH kafferosteri

Vi är stolta över att författaren Bengt Råhlin valde vårt ställe att presentera sin nya bok "Ljus över sundet". Han kommer tillbaka till sin hemby Lenhovda den 25 februari, tar med sin bok och berättar om den. Du är välkommen att träffa honom, ställa frågor och prata med honom i rosteriets kaféstuga. Fika finns att köpa. Det blir en mysig eftermiddag. Välkomna!

Fritt inträde

Om boken Ljus över sundet:

"Köpenhamn, 1943. Olaf har precis blivit legitimerad läkare när han av en slump kastas in i motståndsrörelsen. När han hittar den skottskadade engelsmannen kan han nämligen inte låta bli att hjälpa honom, han har svurit att rädda liv, väl medveten om att mannen är en fiende mot de som har kontroll i landet.
Under tiden som Olaf tar hand om engelsmannen inleder han en relation med kollegan och judinnan Sara. Det blir fort seriöst men tyskarna avancerar, rykten om arbetsläger florerar och Olaf blir rädd för hennes liv. Kommer hon och hennes familj att skickas iväg? Borde de fly till Sverige innan det är för sent?
Ljus över sundet är en spänningsroman om kärlek, motstånd och uthållighet. En berättelse om livet i det tyskockuperade Danmark och om den hårfina gränsen mellan rätt och fel." 

 

Arrangör: TADAH kafferosteri AB

Lyssna