Turistinformation

Det finns ingen ort som heter Uppvidinge utan kommunen har fått sitt namn efter det gamla häradet som hade ungefär samma gränser som kommunen nu har.

Ordet Uppvidinge betyder Den övre skogsbygden. Hela 80 procent av kommunens yta består av skog och det finns 231 sjöar som är större än ett hektar, alltså, en kommun som är gjord för att uppleva naturen i. Här finns inte bara skog utan äkta vildmark och många naturreservat att besöka. Du kan kontakta naturguider eller fiskeguider för att få mer kunskap om naturen, blommorna, fåglarna eller fisket. En möjlighet till naturupplevelser är att upptäcka naturen, skogen och mystiken från en hästrygg eller på en cykel och är det sommar kan du avsluta dagen med ett dopp i någon fin insjö.

När du besöker Uppvidinge kommun befinner du dig även i Glasriket där det finns möjlighet att besöka glasbruk och uppleva glasbruksmiljön som har en intressant historia. Naturligtvis kan du även shoppa glas i glasbodarna eller i butiker runt om i kommunen. Här finns olika boenden att välja på; hotell, vandrarhem, stuga, bed & breakfast eller camping, beroende på vilka önskemål du har.

Vill du veta mer? Besök då vår turistinformation i kommunhuset i Åseda.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Uppvidinge kommun!