Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Grattis till årets pristagare och stipendiater!

Ballonger i olika färger och former. Foto.

Uppvidinge kommuns kultur- och föreningsutskott beslutade tisdagen den 26 november om 2019 års pristagare och stipendiater.

Byggnadsvårdspris: Staffan Meijer, Alstermo

Med brinnande entusiasm har Staffan återställt lusthuset vid Villa Rydefors till autentiskt skick. Byggnaden har renoverats med tidstypiska material.

Kulturlandskapspris: Familjen Magnus Johansson, Glosäng

Familjen Johansson har på ett ypperligt sätt tagit hand om sina marker och hållit dem öppna med vackra grödor och många betesdjur.

Kulturstipendium: Sam Quach

Sam har förutom studier vid Uppvidinge kulturskola förkovrat sig i bildkonsten vid Österlens folkhögskola och på Unikums konstskola. Sam tecknar med osedvanlig detaljrikedom och hängivenhet och för Sam är skapandet ett språk och ett uttryckssätt. Speciellt intressant är hans anammande av den österländska serietecknarkulturen som också ställts ut på Uppvidinge bibliotek.

Kulturpris: Göran Jacobsson, Lenhovda

Göran Jacobsson tilldelas årets kulturpris för sin livsgärning att bevara och förmedla Lenhovdabygdens rika och fascinerande historia.

Fritidsstipendium: Klara Blomkvist och Annie Lindgren, Uppvidinge Drill & Dans

Annie och Klara representerar Uppvidinge Drill & Dans och har det senaste året uppnått stora framgångar i team, duett och solo där de vann SM-silver i duett. De har även representerat Sverige i International Cup i Frankrike. Förutom sitt tävlande är både Annie och Klara hängivna ledare och förebilder i föreningen. Med kunskap, glädje och engagemang bidrar Annie och Klara till föreningens utveckling.

Fritidspris: Johan Linnér, Åseda

Johan har ett flera decennier långt engagemang i föreningslivet, framförallt i Åseda IF. Listan över detta kan göras lång, han är vice ordförande i ÅIFs huvudstyrelse, ordförande i ÅIF Event, ledamot i Åseda Ishall AB, ledamot i Åseda TKs styrelse och har en ledande position inom Handelsplats Åseda. Johans arbete genomsyras alltid av målmedvetenhet och oegennyttig ambition. Resultatet av hans arbete röner stor uppskattning långt utanför kommunen.

Priserna och stipendierna delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 17 december i Borgen i Lenhovda.

Lyssna