Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Jobba med Sari och Malin

Just nu annonserar Uppvidinge kommun efter kloka och rådiga sjuksköterskor till våra hemsjukvårdsteam. Vi träffar kollegorna Sari och Malin.

Sari Jonsson från Älghult och Malin Telehagen från Lenhovda arbetar som sjuksköterskor inom hemsjukvården i Uppvidinge. Malin jobbar vanligtvis hemma i Lenhovda men just denna dag råkar både Sari och Malin vara stationerade i Älghult.

– Det är en av alla de saker som är så kul med det här jobbet. Att man får åka runt och träffa olika kollegor och patienter, säger Sari med ett leende.

Sari Jonsson kommer ursprungligen från Hallstavik, en ort vid den omsjungna Roslagskusten nordost om Uppsala. Efter att 2010 skaffat ett hus i Älghult, för att använda som sommarstuga, dröjde det inte många månader innan familjen i stället flyttade ner permanent.
– Vi klickade med trakten, förklarar hon enkelt.

Malin Telehagen å sin sida berättar att hon är hemvändare. Efter att ha jobbat i Växjö lever hon nu familjeliv på en gård utanför Lenhovda.
– Det är så kul. Min gamla arbetsplats brukar säga att hemsjukvården i Uppvidinge löser allt, och det är nog faktiskt sant. En gång fick jag hjälpa en till en början mycket irriterad patient att få sin nya TV att fungera. Och det gjorde jag, säger Malin roat.
– Men jobbet handlar självklart mycket om den dagliga omsorgen men vi får också utföra ganska avancerad hemsjukvård. Det gör ju att ingen dag är den andra lik, fortsätter Malin.

Vi träffar Sari och Malin på grund av att kommunen just nu annonserar efter nya kollegor.
– Det vore fantastiskt att kunna stärka upp ytterligare, plus att man kan frigöra tid för att utveckla organisationen, och på sikt göra arbetsplatsen ännu bättre, säger Malin. De fortsätter att berätta om vad som är det bästa med att jobba inom hemsjukvården i Uppvidinge.

– Det bästa med jobbet är att det är flexibelt och att man själv kan planera sin dag, säger Sari.
– Vår chef litar på oss. Hon går inte in och petar. Samma sak gäller våra kollegor. Vi litar på varandra och vi vet att det alltid finns stöttning när det behövs, inflikar Malin.

Både Malin och Sari önskar att fler skulle inse fördelarna med att jobba inom en mindre kommun, inte bara det faktum att man faktiskt erbjuder högre lön här än i storstadsregionerna.
– Det är verkligen svårt med rekryteringen och det finns så många olika möjligheter för de som funderar på att byta tjänst, säger Sari som har tjugo år som sjuksköterska bakom sig.

– Men många som har kommit till oss som nyutexaminerade har först gjort praktik här och sedan valt att stanna. Detta är en arbetsplats där man verkligen får vara ny, det är riktigt bra.

Låter det lockande så hittar du annonsen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer om tjänsterna så kontakta gärna Hälso- och sjukvårdschef Birthe Björkenstock på birthe.bjorkenstock@uppvidinge.se

Lyssna