Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Erik Karlsson är ny ekonomichef

Erik Karlsson. Foto.

Erik Karlsson tillträder idag som ny ekonomichef på Uppvidinge kommun.

Erik Karlsson bor i Växjö och kommer närmast från en tjänst som business controller på Södra där han har jobbat med projektledning, framtagande av koncernens budget och ekonomiska rapporter till styrelsen och ledningen. Tidigare har han varit controller på både Lessebo och Ljungby kommun och haft uppdrag som konsult för Vismas affärssystem med kunder inom offentlig sektor.

Efter nästan åtta år på en stor internationell industrikoncern längtade Erik tillbaka till en mindre och mer snabbfotad kommun:

– Som ekonomichef på Uppvidinge kommun får jag också chansen att jobba med ett större spektrum av områden än vad jag har gjort de senaste åren. Kommunens verksamheter betyder mycket för många människor och jag triggas av att få vara med och försöka göra de här verksamheterna ännu bättre, säger han.

Som ekonomichef tillhör Erik Karlsson kommunledningsförvaltningen och ingår i kommunens övergripande ledningsgrupp. Kommunchef Anne Hallberg hälsar Erik varmt välkommen:

– Erik har en bred kompetens från både offentlig och privat organisation. Jag är glad att vi får en ny ekonomichef som kommer ha sin plats också i kommunkoncernens ledningsgrupp. Vi ser fram emot gott samarbete!

– Samtidigt vill jag å det varmaste tacka Silja Savela för alla år i rollen som ekonomichef och tidigare som controller och jag önskar Silja allt gott i framtiden. Silja har under lång tid haft en central roll i vår kommun och hon är en person med ett strategiskt perspektiv och noggrannhet i detaljerna på bästa sätt. Silja har tagit ett övergripande ansvar för hela kommunen, vilket har gagnat oss alla, säger Anne Hallberg.

Silja Savela jobbar kvar under mars månad och Erik Karlsson kommer att introduceras i rollen som ekonomichef.

– Nu är jag väldigt nyfiken på att komma igång och få lära känna kollegor och verksamheten, säger Erik Karlsson.

Lyssna