Så tycker våra medarbetare

Hos oss arbetar cirka 800 anställda med att underlätta för och ge service till de drygt 9 500 invånarna i kommunen. Här kan du läsa om vad några av våra medarbetare tycker om att jobba i Uppvidinge kommun.

Tomas Blad Lindahl. Foto.

Tomas Blad Lindahl, chef för Etablerings- och arbetsmarknadsavdelningen

Eftersom Uppvidinge är en liten kommun är arbetsuppgifterna väldigt varierande. Som chef är det lätt att hamna för långt från ”golvet”, men här kan du vara en del av och jobba nära verksamheten.

Till skillnad från större kommuner finns det i Uppvidinge möjlighet att påverka utvecklingen av det egna arbetet på ett annat sätt. Varje tjänst blir bredare, mer innehållsrik och därmed mer varierande.

Den senaste tiden har det varit mycket svarta rubriker om Uppvidinge kommun. Trots detta är jag imponerad av att det finns ett så stort engagemang och driv hos de som jobbar här. Det är väldigt peppande och skapar mycket energi för att ta tag i utmaningarna.

Alise Emilsson. Foto.

Alise Emilsson, kokerska

Jag trivs på mitt jobb som kokerska. Vi lagar mat till äldreboende och skolor och säljer även till andra vilket är roligt. Gästerna är tacksamma för vårt jobb! Det är ett varierande arbete och dagarna går fort; det finns något att göra hela tiden.

Är man intresserad av mat är det här ett bra och utvecklande jobb.

Magnus Jonsson. Foto.

Magnus Jonsson, näringslivsutvecklare

- Jag jobbar som näringslivsutvecklare i Uppvidinge kommun. Mitt jobb är att lotsa företag som behöver komma i kontakt med kommunen eller någon annan myndighet, så att de hamnar rätt och får den hjälp de behöver.

Mycket av min tid handlar också om att nätverka med företagen i hela kommunen. Att vara näringslivsutvecklare i just Uppvidinge kommun är både roligt och givande eftersom vi har ett väldigt starkt näringsliv här inom många olika branscher.

Åse Adolfsson. Foto.

Åse Adolfsson, förskollärare

- Vi har gått "från dagis till förskola” med ett forskningsbaserat arbetssätt och är ett komplement till hemmet.

Jag trivs väldigt bra med mitt arbete och jag tycker det är ett fantastiskt yrke! Ena dagen är aldrig lik den andra och man får lära känna underbara barn och familjer.

Weronica Adamsson. Foto.

Weronica Adamsson

- Jag började som barnskötare och utbildade mig till legitimerad förskollärare.

Det allra bästa med mitt jobb är glädjen i att arbeta med barnen. Jag brinner för utveckling och här är ett brett spann på arbetet.

Vi har alltid något att ge varandra och det gäller även barnen!

Lyssna