Bolag

Uppvidinge kommun äger två bolag som har skapats för att tillgodose behovet av en mer affärsmässig verksamhetsform än vad som är möjligt inom ramen för förvaltningsformen. Bolagen är Uppcom och Uppvidingehus.

AB Uppvidingehus

Uppvidingehus är ett helägt kommunalt bostadsföretag som erbjuder bostäder till marknadshyror. Uppvidingehus har 22 medarbetare. Uppvidingehus har cirka 800 bostäder samt garage och lokaler fördelade på orterna Alstermo, Lenhovda, Norrhult/Klavreström, Åseda och Älghult. Den uthyrningsbara ytan är cirka 60 000 kvadratmeter.

Bostäderna är hyresrätter i traditionella flerfamiljshus, radhus med egen uteplats och servicelägenheter. Dessutom förvaltar Uppvidingehus cirka 72 000 kvadratmeter åt Uppvidinge kommun, främst lokaler till den kommunala verksamheten samt industrilokaler.

Uppcom AB

Uppcom AB är ett helägt kommunalt IT-företag som har ansvar för att driva, underhålla och utveckla kommunens bredband, IT och telefoni. Uppcom har tio medarbetare. Uppcom driver de IT-system som kommunen använder internt. Genom stadsnätet kan Uppcom erbjuda bredband via fiber till både privatpersoner och företag.

Lyssna