Din egen beredskap

En samhällsstörning kan drabba många människor och stora delar av samhället. Händelsen uppstår ofta utan förvarning. Därför är det viktigt att alltid vara förberedd för det oväntade. Alla invånare har ett personligt ansvar för sin egen och sina näras säkerhet. Ett fungerande samhälle bygger på ansvarstagande utifrån den förmåga var och en har.

Din säkerhet

Din säkerhet drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap - MSB. Det är en webbplats om risker och säkerhet och riktar sig till dig som privatperson. Där kan du läsa om hur du kan stärka din säkerhet på fritiden och om hur du kan ordna en egen krislåda. Här kan du också läsa mer om hur du kan hantera ett längre avbrott i el- eller värmeförsörjningen.

DinSäkerhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nödnummer 112

Nödnummer 112 används bara vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. Alla samhällets hjälpresurser: ambulans, giftinformation, räddningstjänst, polis och jourhavande präst nås här.

SOS Alarm Länk till annan webbplats.

Krisberedskapsveckan

På våra sidor om Krisberedskapsveckan har vi samlat en hel del tips uppdelade enligt olika teman på hur du kan göra för att förbereda dig inför en kris.

Krisberedskapsveckan

Eldningsförbud

På länsstyrelsens webbplats kan du hålla dig uppdaterad kring aktuella eldningsförbud i Kronobergs län:

Aktuella eldningsförbud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna